25x Biologische hotspots: ontbijt, lunch & diner.
10x All day
- Spirit in Rotterdam (ontbijt, lunch en diner)
Met locaties in zowel Rotterdam als Amsterdam is Spirit op weg om een gevestigde naam te worden. En met goede reden! Je kunt hier zelf een bord volscheppen met de lekkerste gerechten, allemaal 100% biologisch, vegetarisch en seizoensgebonden. Geen één dag is hetzelfde, maar dat maakt het juist zo leuk.
- De Veldkeuken in Bunnik (ontbijt, lunch, high tea en diner)
Bij de Veldkeuken kun je puur en lekker eten. Ze koken 100% biologisch waarbij ze zo veel mogelijk de oogst van het landgoed gebruiken. Stevige soep, rijk belegde broodjes, taart & koek, lekkere biertjes, goede wijn en een mooi 3 gangen oogstmenu.
Ontbijt, koffie, lunch, diner of borrel? Bij de Veldkeuken op het landgoed Amelisweerd kan het allemaal!
- De Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch (11:00 - 00:00)
Avondje naar het theater of de film combineren met lekker biologisch eten? De koks van De Verkadefabriek koken heerlijk én volledig biologisch voor je. Het brood, de groenten, het vlees, de vis, alle zuivelproducten: biologisch. Ze koken met de smaken van het seizoen en maken de allerlekkerste gerechten vers voor je klaar. Van zoet, lunch en hartig, tot borrel - inclusief vegan opties, yes!
- Picknickers in Terherne (ontbijt, lunch en diner)
Op een prachtige plek aan het Sneekermeer vind je Picknickers: een restaurant waar je terecht kunt voor zowel ontbijt als lunch en diner. Er wordt gewerkt met lokale producten, die veelal ook biologisch zijn. Geniet van een ontspannen dag aan het water met super lekker eten!
- Restaurant Norell in Thermen Bad Nieuweschans (ontbijt, lunch en diner)
Gesitueerd in Thermen Bad Nieuweschans ligt restaurant Norell. Hier lichten ze alle smaken uit ‘Het Noorden’ uit tijdens een heerlijke fine dining experience. Lokale, biologische producten, soms uit eigen tuin, worden gebruikt om de lekkerste gerechten mee te maken. Perfect om een dag wellness mee af te sluiten.
- Restaurant Hajé in Lelystad (all day)
Bij Hajé restaurant in Natuurpark Lelystad wordt gekookt met verse, pure en grotendeels biologische en lokale producten. Verder gebruiken ze zo min mogelijk suiker, suiker en kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen. Dit levert heerlijke, eerlijke en gezonde gerechten op. Gelegen op een prachtige locatie en dus zeker goed te combineren met een bezoekje aan het natuurpark.
- Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd (9:00-20/21)
Duurzaamheid en Mariënwaerdt gaan hand in hand. Biologische veeteelt en akkerbouw worden gedaan op het landgoed zelf en deze producten worden gebruikt om heerlijke gerechten mee te maken in het restaurant. Bijvoorbeeld biologische pannenkoeken! Ook kun je producten kopen in de landgoedwinkel die zich op het terrein bevindt.
In de mooie natuur van Drenthe vind je dit hotel en restaurant. Een plek waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van de natuur en heerlijk eten. Het bijbehorende restaurant werkt met dagverse, veelal biologische producten uit eigen tuin, Drenthe of het Noorderland.
- Autentieq in Assen (all day)
Bar Autentieq bevindt zich in hartje centrum in Assen. Ze werken met eerlijke, duurzame, biologische en authentieke producten. Van elke gelegenheid maken zij een feestje!
- De herbivoor in Groningen (all day op do,vrij en za)
De Herbivoor, gelegen aan het Gedempte Zuiderdiep 59-61 in Groningen, is een gezellig veganistisch en biologisch restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke en gezonde gerechten. Het is de ideale plek voor een bewuste en smakelijke eetervaring.
9x Lunch/Diner
- Bindicafé in Amersfoort (lunch en diner)
Biologisch eten in Amersfoort? Dat doe je bij Bindicafé. Met focus op duurzaamheid, maar ook op smaak en betaalbaarheid is Bindicafé een plek waar iedereen wat lekkers kan vinden.
- Op Hodenpijl in Schipluiden (dag kaart van 12:00-15:30 en diner van 17:30-20:30)
Op Hodenpijl is een bourgondische buitenplaats in Schipluiden - de groene achtertuin van steden als Delft, Den Haag en Rotterdam. Een bezoek aan het landgoed is de moeite waard. Niet alleen om op adem te komen in de lommerrijke achtertuin, maar ook voor een bezoek aan het restaurant en het winkeltje! Hier hebben ze biologische groenten uit eigen tuin en verder willen ze zoveel mogelijk streekproducten onder de aandacht brengen.
- Eetatelier in Houten (lunch en diner)
Bij Eetatelier eet je bijzonder biologisch! Niet alleen maken ze er de lekkerste biologische gerechten klaar, het bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die jou een bijzondere ervaring bezorgen.
- Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee (lunch en diner)
Uitgebreid lunchen, dineren, koffiedrinken en borrelen kan bij restaurant Natuurlijk allemaal. Je kunt kiezen uit een ruim assortiment van biologische en streekgebonden producten. Ook is er voor kinderen genoeg te doen: er zijn meerdere speelmogelijkheden in en rondom het restaurant, en er is zelfs kinderanimatie in de weekenden en schoolvakanties! Een perfecte plek voor het hele gezin dus.
- Brasserie AanDeel in Emmeloord (lunch en diner)
Bij brasserie AanDeel kan je altijd wel vinden wat je zoekt: je kunt er immers terecht voor koffie, lunch, diner, borrel, high-tea en meer. Voor ieder wat wils dus! De gerechten worden gemaakt met dagverse ingrediënten, van ‘lekker dichtbij’ en zoveel mogelijk biologisch.
- Restaurant Moellies in Dronten (lunch, diner en high thea)
Moellies is een gezellige horecagelegenheid midden in het winkelcentrum Suydersee aan Het Havenplein in Dronten. Je kunt de dag al vroeg bij Moellies beginnen met een (uitgebreid) ontbijt of met koffie en overheerlijk gebak uit eigen keuken. Maar je kunt er ook lekker lunchen en dineren. Alle gerechten worden vers bereid met zoveel mogelijk producten uit Flevoland en van biologische oorsprong.
- Driekant Broodcafe in Zutphen (lunch en diner)
Geweldige kwaliteit brood, dat vind je bij Driekant. Maar naast brood serveren ze ook huisgemaakte patisserie en andere gerechten zoals verse friet en burgers (op eigen brood). Allemaal 100% biologisch. Genoeg lekkers te vinden dus!
- landIngeburgerd in Zwolle (lunch en diner)
De naam zegt het al: bij Ingeburgerd eet je burgers. Vlees of vegetarisch: elke burger is even lekker en ook nog eens volledig biologisch. Het restaurant zit midden in Zwolle op een gezellig plein, met een heerlijk terras. Neerploffen tijdens een dagje shoppen is dan ook een heel goed idee!
- Anne&Max in Utrecht (08:00 - 22:00)
Bij Anne&Max in de Domstraat in Utrecht kun je de hele dag door genieten van heerlijke, verse gerechten. Start je dag met een uitgebreid ontbijt, of kom langs voor een ontspannen lunch of koffiemoment. Alles wordt bereid met liefde en biologische ingrediënten. Perfect voor een gezellige pauze in het hart van de stad.
6x Diner
- Land Geluk in Orvelte (diner)
Pizza, maar dan anders dan je gewend bent. Bodems gemaakt van zuurdesem, ingrediënten van lokale bioboeren die worden bepaald door het seizoen: al met al een heerlijke plek waar je verantwoord kunt genieten.
Dit restaurant definieert zijn keuken als ‘elegante eenvoud’. Friese streekproducten worden uitgelicht, meestal biologisch, maar niet altijd. Op hoog niveau koken, met respect voor de pure smaak van de ingrediënten dus. Op de website van het restaurant worden alle leveranciers ook met naam en toedoen genoemd, wat laat zien dat ze trots zijn op de producten uit de regio!
Gelegen in het centrum van Amsterdam vind je restaurant Bloem, waar ze 100% biologische, veganistische en glutenvrije gerechten serveren. Ze maken unieke gerechten van plantaardige ingrediënten, zoals paté van shiitake, pompoen en linzen, en shoarma van paddenstoelen!
- Subliem in Haarlem (diner)
Een kleinschalig restaurant in de binnenstad van Haarlem, waar gerechten worden geserveerd met Mediterraanse
invloeden. Alle ingrediënten zijn biologisch en er wordt van ieder gerecht iets bijzonders gemaakt. Perfect voor een avondje uit!
- Restaurant Le Bon in Alkmaar (diner)
Op zoek naar een restaurant met biologische gerechten en bijpassende wijnen? Breng dan vooral eens een bezoekje aan restaurant Le Bon. Ze koken hier met het seizoen mee, dus de menu’s veranderen elke vier weken.
- Sjuut in Schinnen (diner)
Eigenaren Jean en Sonja koken al 25 jaar uitsluitend met streek- en biologische producten. Zij blijven trouw aan hun eigenzinnige werkwijze en creëren culinaire gerechten met gewone, maar vooral lokale en biologische ingrediënten. Zij kregen zelfs een groene Michelinster. Voor lekker eten zit je hier dus goed.
Terug naar overzicht