BioNederland positief over steun kabinet Schoof voor groei biologische consumptie

Het kabinet Schoof handhaaft de investeringen in het ‘actieplan biologisch’ zo werd deze week bekend bij de presentatie van de begroting 2025. Het ‘actieplan biologisch’ moet bijdragen aan de groei van biologische consumptie in Nederland (van 5% nu naar 15% in 2030).

Jan Groen, voorzitter BioNederland, is daar blij mee: “We zijn verheugd dat dit kabinet het belang van biologische consumptie onderschrijft en de financiële middelen voor het actieplan biologisch handhaaft.” BioNederland werkt al nauw samen met de overheid en alle ketenpartijen om de groei naar 15% biologische consumptie in 2030 te bereiken. Jan Groen: “De steun van dit kabinet, niet alleen in woorden, maar ook met financiële middelen, stelt ons in staat samen met de boeren, telers en supermarkten nog meer consumenten kennis te laten maken met biologisch eten en drinken. Dat is lekker, schoon en puur en ook nog eens positief voor de Nederlandse natuur.”

BioNederland is blij met de overheidscampagne “Alles over biologisch”, die nu te zien is op TV, in abri’s en op sociale media. Met de campagne wordt op een pakkende manier uitgelegd wat biologisch is (puur), hoe het smaakt (heerlijk) en wat het voor de natuur betekent (schone producten, schone grond).

BioNederland is de vereniging van biologische producenten en handelaren, en vertegenwoordigd ruim 70% van de biologische omzet in Nederland. Samen met Bionext, Biohuis en BioWinkelVereniging werken we aan de groei van biologische consumptie. Want biologisch is lekker en goed voor mens en natuur

Meer weten over biologisch? Klik hier voor meer informatie!


Terug naar overzicht