Lidl zet ambitieuze stap vooruit in biologische groei: BioNederland en stakeholders werken samen aan versnelling

Wij geloven dat alleen door samenwerking met alle stakeholders de groei van biologisch kan worden versneld. Om ons doel van 15% marktaandeel in 2030 te bereiken, in lijn met de overheid, moet de markt jaarlijks met 30% groeien. Dit vereist verschillende oplossingen en nieuwe manieren van denken en samenwerken. Voor BioNederland is het cruciaal dat biologische producten een integraal onderdeel vormen van de duurzaamheidsplannen van retailers, en we waarderen het initiatief van Lidl om dit concreet te maken.

Retailers dragen een grote verantwoordelijkheid, omdat klanten uiteindelijk hun keuzes baseren op het beschikbare aanbod. Door bijvoorbeeld bepaalde categorieën uitsluitend biologisch aan te bieden, kunnen we de markt verder laten groeien. Het stellen van duidelijke doelen helpt boeren ook om de overstap naar biologische landbouw te maken, omdat het helderheid biedt over de verwachte vraag. Samenwerking binnen de hele keten is hierbij essentieel.

Onze rol is om samen met onze leden aantrekkelijke producten te leveren en consumenten blijvend te informeren over de voordelen van biologische producten voor mens, dier en natuur. Daarom werken we aan een activatieplan voor 2025, waarbij we nauw samenwerken met de overheid en retailers.

We zijn verheugd over de initiatieven van Lidl om de groei van biologisch te versnellen, en kijken uit naar verdere samenwerking om onze gezamenlijke doelen te bereiken.


Terug naar overzicht