Méér bio in de horeca: op werkbezoek bij de boer
Horeca-ondernemers zijn vaak op zoek naar manieren om hun menu duurzamer te maken; een groot deel van de consumenten in out-of-home & foodservice vraagt daar ook om. Meer biologische ingrediënten op de kaart zetten, is één van de manieren voor de horeca om verder te verduurzamen.
Wanneer bijvoorbeeld alle zuivel in een bepaalde restaurantketen biologisch zou worden, zou je de marktontwikkeling van bio een flinke boost geven. Een mooie kans voor biologisch! Ook het ministerie van Landbouw ziet die kansen. In het Actieplan (2022) wordt de ambitie uitgesproken om biologisch in de horeca stevig te laten groeien.
Uit vervolgonderzoek dat FSIN (FoodService Institute Nederland) in opdracht van het ministerie uitvoerde, bleek een van de grootste drempels voor méér bio in de horeca: gebrek aan kennis. Daar gaan we mee aan de slag!
Bionext organiseert op verzoek van het ministerie vijf werkbezoeken voor horeca-ondernemers in de periode juni-oktober 2024. Hiermee hopen we horeca-ondernemers te inspireren, door hen letterlijk laten proeven van biologische landbouw. Een kennismaking tussen horeca-ondernemers en onze levendige sector: met horeca de bio-boer op!
- Meer informatie over dit project vind je hier: Kansen voor bio in de horeca
Terug naar overzicht