Tv-kok Sharon de Miranda kookt met robuuste aardappels op 4 juli tijdens de Biovelddag

Op 4 juli is het weer zover: de Biovelddag! Tijdens de Biovelddag krijg je de kans om kennis te maken met diverse robuuste aardappelrassen. Loop langs de velden, bewonder de rassen en leer alles over hun unieke eigenschappen en teeltvoordelen.

Deze sterke rassen zijn niet alleen beter bestand tegen de aardappelziekte Phytophthora, maar ook nog eens heerlijk van smaak. En dat kun je zelf komen proeven! Tv-kok Sharon de Miranda zal 7 robuuste rassen bereiden in de biologische veldkeuken. Laat je verrassen door de verschillen en ontdek welke aardappel volgens jou het beste smaakt.

Deelnemende aardappelrassen
We zitten nog heel vroeg in het seizoen, dus dat betekent dat nog lang niet alle robuuste rassen beschikbaar zijn. Maar we hebben een mooie lijst met rassen die je al kunt komen proeven.

Robuust rasHandelshuis
Twister*BioSelect
Alouette*BioSelect
OscarPlantera BV
Vitabella
Plantera BV
Peter Pan
Geersing Potatoes
Cammeo
Geersing Potatoes
Chloé
Geersing Potatoes

*De Twister en Alouette zijn ook in het Agrico-demoveld te zien tijdens de Biovelddag.

Smaaktest
Het proeven is niet helemaal vrijblijvend, want er hangt ook een klein smaaktestje aan vast. Tijdens de smaaktest worden verschillende rassen geproefd en beoordeeld op criteria zoals textuur, smaakintensiteit en nasmaak. Jij krijgt zo de kans om jouw favoriete variëteit aan te wijzen en feedback te geven over de smaakervaring. Dit biedt waardevolle inzichten voor telers en producenten. De winnende aardappel wordt bovendien beloond met een leuke prijs.

De smaaktest is van 15:00 tot 17:00 bij de veldkeuken. Zorg dat je dit niet mist! Kom naar de Biovelddag op 4 juli en beleef een dag vol smaak, inspiratie en landbouwinnovatie.

Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen. Tot dan!

-----

Robuuste rassen voor een toekomstbestendige aardappelsector
Deze proeverij is onderdeel van het Bionext project: "Robuuste rassen voor een toekomstbestendige aardappelsector". Voor meer informatie over het project klik hier


Terug naar overzicht